Vragen van D66 en CDA aan het college: 'Vlissingen strand voor iedereen?'

Vlissingen is een zeer populaire badplaats voor toeristen en inwoners met name ook mindervaliden, omdat ze o.a. met de auto dichtbij het strand kunnen komen.

Deze toegankelijkheid voor iedereen is de laatste jaren echter teruggelopen. Er zijn in beginsel diverse manieren om het strand op te komen met een rolstoel: via de Nolledijk, de zeewering, diverse opgangen. Er waren ook plateaus waar je met een rolstoel van het strand en de zee kon genieten. Vorig jaar heeft het college samen met de ondernemer van Pier 7 een strandopgang voor mindervaliden gemaakt, in het kader van het Verdrag van de Rechten van de Mens. Deze strandopgang leidt echter rechtstreeks naar het paviljoen van Pier 7. Er is geen mogelijkheid meer om met de rolstoel op een openbaar plateau op het strand te zijn, zonder verplichting een consumptie te nuttigen bij een uitbater. Daarbij is door de strandophoging in het kader van de kustversterking, de zeewering half bedolven onder het zand en daardoor zeer moeilijk begaanbaar geworden voor rolstoelen. 

 

Naar aanleiding van de situatie rondom het beheer van de Vlissingse stranden hebben D66 Vlissingen en CDA Vlissingen het college van Vlissingen in het kader van artikel 34 van het Reglement van Orde de onderstaande brief met 9 vragen gezonden. Beide fracties hopen dat het college deze zeer belangrijke vragen zo spoedig mogelijk beantwoordt.

 

Download
Vragen van D66 en CDA aan het college.pd
Adobe Acrobat document 62.1 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0