Crowdfunding project geopend voor 'Roll of Honour' op Uncle Beach

De Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen heeft voor het komende herdenkingsjaar van de bevrijding van Vlissingen en de Slag om de Schelde een bijzonder Crowdfunding project geopend.

De stichting wil een een 'Roll of Honour' realiseren in herdenkingsgebied Uncle Beach in Vlissingen. Om de mannen te eren die hun leven gaven voor de bevrijding van Vlissingen. En om stil te staan bij het belang van het handhaven van vrede en veiligheid, zullen aan de muur van Uncle Beach de namen, leeftijden en regimenten van alle 61 gesneuvelde geallieerde militairen aangebracht worden. Naar een ontwerp van de Vlissingse vormgever Hans Bommelje.

De kosten van deze Roll of Honour komen voor rekening van onze stichting maar wij komen nog een bedrag van naar schatting 6100 Euro te kort. De Stichting vraagt de steun bij bevolking, ondernemers en sympathisanten. Hiermee zullen 61 meestal jonge bevrijders, die in Vlissingen het leven lieten, worden geëerd. Wij hopen dat de namen op 31 Augustus na afloop van de nationale herdenking in Terneuzen kunnen worden onthuld. De Britse Ambassade heeft bij monde van de Defensie Attache Colonel James Phillips veel waardering getoond voor dit initiatief. Laat John Meijboom weten namens de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen.

De Stichting hoopt dan ook deze crowdfunding een succes wordt. De link voor donatie is: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/roll-of-honour

Reactie schrijven

Commentaren: 0