· 

Grote prijsverschillen Zeeuwse trouwceremonie

De kosten voor trouwceremonies in Zeeland lopen erg uiteen per gemeente. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste doordeweekse voltrekking is maar liefst € 512,50.

Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouw website ThePerfectWedding.nl. Gemiddeld kost een doordeweeks huwelijk in Zeeland € 382,89. In het gemeentehuis van Noord-Beveland is een bruidspaar het goedkoopst uit: doordeweeks trouwen zij al voor € 155. In Schouwen-Duiveland is het tarief een stuk hoger: € 667,50. Middelburg is ook een relatief dure gemeente met € 623,20 aan trouwkosten voor een ceremonie.

Trouwen in het weekend duurder
Op zaterdag is trouwen een stuk duurder, dan vragen Zeeuwse gemeenten gemiddeld € 777,12 voor een ceremonie. Op deze dag is opnieuw Schouwen-Duiveland duur: in het huwelijksbootje stappen kost € 1.144. Trouwen in Middelburg is op zaterdag nog meer aan de prijs met een tarief van € 1.179,73.

Vier Zeeuwse gemeenten bieden de mogelijkheid om op zondag het jawoord te geven in het gemeentehuis: Noord-Beveland, Sluis, Tholen en Vlissingen. In andere gemeenten is het overigens vaak wel mogelijk om op een andere locatie een officiële ceremonie te houden, zoals in een hotel of restaurant.

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Zeeland en andere gemeenten in Nederland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0