Panorama Walcheren opent het nieuwe seizoen met 'Het Blauwe Uur'

Dit nieuwe doek/schilderij 'Het Blauwe Uur' biedt een mooi zicht op Middelburg in de avondschemering.

Een mooie compositie van het uitgaansleven ‘s avonds in Middelburg met zicht op het stadhuis, de Langeviele en de Vlasmarkt. Dit Middelburgs stadsgezicht wordt dé blikvanger van Panorama Walcheren, en is vanaf 19 april te bezichtigen in de oude Machinefabriek in Vlissingen. Bezoekers kunnen grote impressionistisch geschilderde doeken van onder meer Walcherse vergezichten bekijken in de bijna honderd jaar oude Machinefabriek op het Scheldeterrein in Vlissingen aan de De Willem Ruysstraat. In de oude Machinefabriek staan de manshoge doeken van tientallen meters breed in halve of driekwart cirkels opgesteld.

Panorama Walcheren - De best verborgen parel van Walcheren
Panorama Walcheren is gevestigd in de dit jaar 100 jaar oude Machinefabriek, waar vroeger zeeschepen werden gebouwd. Een stukje cultureel erfgoed in het Scheldekwartier van Vlissingen. De ruimte doet ook dienst als expositieruimte. Panorama Walcheren bestaat uit zeven gigantische Zeeuwse stads-, kust- en vergezichten die elk een fantastisch uitzicht over het eiland Walcheren weergeven. De mega-grote doeken variëren van 2 tot bijna 5 meter in hoogte, en van 14 tot 45 meter in lengte en zijn opgesteld in een halve of driekwart cirkel. Zo heb je als bezoeker het gevoel dat je midden in het Zeeuwse landschap staat.

Kijkje achter de schermen
In een uur kunnen kunstliefhebbers, families met kinderen en toeristen uit binnen- en buitenland een goede impressie krijgen van de imposante schilderijen. Je neemt een kijkje achter de schermen en ziet hoe zo’n panorama gemaakt wordt. Voor meer uitleg zijn er de vrijwilligers die je met alle plezier begeleiden. Onder alle weersomstandigheden is een bezoek aan Panorama Walcheren, de best verborgen parel van Vlissingen, meer dan waard.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0