Nadezda Filippova (piano) sluit eerste seizoen af, concerten in het muZEEum

Het beloofd een indrukwekkende afsluiting te worden van het eerste seizoen in het muZEEum met Nadezda Filippova.

Ze is tevens de laatste in onze serie top-pianisten. Opgegroeid in een Siberisch havenstadje komt haar kracht en inspiratie voort uit de zee en zal ze zich verbonden voelen met ons Maritieme podium. Russische pianisten spreken tot de verbeelding en al zeker bij een van de grootste talenten van ver achter de Oeral. Nadezda wordt door critici geprezen om haar ‘feilloze techniek en enorme kracht” maar ook haar talent om “momenten van intimiteit en transparantie te creëren”. Ze won vele prijzen en trad met op met grote orkesten. Ze presenteert een dynamisch programma met werk van 3 toonaangevende Russische componisten waarbij alle soorten harmonieën, kleuren-schakeringen, sferen, lyriek, dramatiek, maar ook humor te horen zullen zijn.

Zondag 28 april 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0