Weekmarkt Vlissingen op de oude locatie een verbetering of niet?

Afgelopen vrijdagmiddag waren we op bezoek bij de weekmarkt in Vlissingen, sinds 4 november 2016 is deze teruggeplaatst op de oude locatie aan de Spuistraat/Lange Zelke.

We vroegen een aantal bezoekers op de markt naar hun mening, en wat ze van de markt vonden en of ze  tevreden zijn met de weekmarkt op de oude locatie. De markt werd destijds in 2004 verplaatst van de Spuistraat naar de Coosje Buskenstraat vanwege de bouw van de Fonteyne. “Het is een vrij grote markt met veel leuke dingen, en ik bezoek de markt 1 keer per jaar en dan is het leuk om hier te zijn. Want Vlissingen is natuurlijk de mooiste stad van de wereld” Een reactie van een bezoeker uit Polen. “Ik vind het wel verbeterd maar 1 nadeel, in de Lange Zelke dat hadden ze meer moeten verspreiden en een beetje meer gemixt moeten doen. En de oude Markt hadden ze hierbij ook moeten betrekken”. Aldus een reactie van een inwoner uit Vlissingen.  

In de middag minder bezoekers
Danny van Schaik (vishandelaar) staat al 27 jaar op de markt en hij heeft het idee dat het hier wat rustiger is van volk, en dan met name in de middag. Wat het nadeel is dat er hier geen bushalte is die hier stopt in de Spuistraat, en dat was in de Coosje Buskenstraat wel het geval. Het gevoel is dat er in de Coosje Buskenstraat in de middag meer volk was, wel is het hier wat ruimtelijker en gezelliger.

Redelijk tevreden
Conclusie; zowel de bezoekers van de weekmarkt als ook de marktkooplieden zijn redelijk tevreden over de terugplaatsing oude ‘stek’, al zijn er nog wel wat verbeterpunten van toepassing in de toekomst om de weekmarkt aantrekkelijk te houden voor beide partijen.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Peter (zondag, 21 april 2019 04:53)

    Een bushalte niet alleen voor de markt zou wonderen doen terhoogte van Bellamy park, nieuwe dijk