Stichting Oorlogsjaren Vlissingen organiseert op 5 mei voor het eerst de “Vrijheidsmaaltijd” in Vlissingen

Aan diverse tafels in Nederland vinden op Bevrijdingsdag kleine en grote gesprekken over vrijheid plaats. Vlissingers en bezoekers worden van harte uitgenodigd om op 5 mei een feestelijke maaltijd te delen.

Na geslaagde Vrijheidsmaaltijden in o.a. Amsterdam, heeft de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen de Vrijheidsmaaltijd naar Vlissingen gehaald, een nieuw gebruik in aanvulling op de Van Randwijklezing en de verschillende muziek- en culturele activiteiten die ook in Vlissingen plaatsvinden tijdens het Bevrijdingsfestival.

Wat betekent vrijheid voor jou? Op 5 mei vieren we dat we in 1945 als Nederland bevrijd zijn. Het is de verjaardag van een ideaal: dat van verbinding. De mens is hierin belangrijk niet de afkomst of ras. Ons Nederland, het open, tolerante, vrije land dat we nu hebben, is gevormd door een rijke geschiedenis van opstaan tegen onderdrukking en onrecht, en voor vrijheid en gelijkheid. Die vrijheid moet continu bevraagd worden. Door met elkaar in gesprek te gaan, wanneer nodig vrijheid op te eisen, en vooral door verschillen te vieren.

Op 5 mei vieren wij de vrijheid door met elkaar aan tafel te gaan. Eten verbindt! Na het succes van Amsterdam (https://youtu.be/5Rlj4k2kkAY) zijn wij enthousiast geworden dit ook in Vlissingen te realiseren! De maaltijd vindt plaats in aansluiting met de van Randwijklezing. Vanaf 13.30 uur tot ongeveer 15.00 uur, in het Scheldehof, bent u van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Kosten zijn € 8,50 pp. Aanmelden voor 30 april bij info@oorlogsjarenvlissingen.nl
Adres Vrijheidsmaaltijd: Scheldehof: Peperdijk 263 in Vlissingen

Partners
De vrijheidsmaaltijd is een initiatief van Stichting Oorlogsjaren Vlissingen m.m.v. Nationaal Comite 4 en 5 mei, WVO Zorg Scheldehof, de gemeente Vlissingen, Dialoog in Vlissingen, Hogeschool Zeeland, de stichting The Holland Road en Bevrijdingsfestival Zeeland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0