· 

Bouwvoorbereidende werkzaamheden marinierskazerne Vlissingen opgeschort

De bouwvoorbereidende werkzaamheden in Vlissingen zijn tot 1 juli opgeschort, om de gesprekken die nu nog lopen alle tijd te geven.

Het Korps Mariniers moet verhuizen naar Zeeland en dat leidt al lange tijd tot kritiek. De kazerne in Doorn zou midden 2023 vrij moeten komen, maar dat lijkt opnieuw vertraging op te lopen. Opmerkelijk is dat de gemeente kortgeleden nog heeft gezegd zo snel mogelijk woningen te willen bouwen op het kazerneterrein in Doorn. Meld RTV Utrecht.  
 
Deel van mariniers blijft voorlopig in Doorn.
Het lijkt erop dat de Utrechtse Heuvelrug nog langer moet wachten, voor er gebouwd kan worden op de marinierskazerne in Doorn. Het college wil er zo snel mogelijk huizen bouwen, maar een deel van de mariniers blijft voorlopig op het terrein. Het gaat om de anti-terreureenheid MARSOF.

Marsof niet naar Vlissingen
MARSOF is een speciale eenheid van het Korps die terreur bestrijdt. De eenheid trad ook op bij de aanslag in Utrecht en moet snel in actie kunnen komen. Daarom verhuist MARSOF sowieso niet mee naar Vlissingen. De leden blijven voorlopig op de Van Braam Houckgeestkazerne, tot er een definitieve plek in het midden van het land is gevonden. Dat staat in een nieuwsbrief van de TRMC, de medezeggenschap van de mariniers.

Langere opschorting
De bouwvoorbereidende werkzaamheden in Vlissingen zijn tot 1 juli opgeschort, om de gesprekken die nu nog lopen alle tijd te geven. Uit een andere nieuwsbrief, die van de marinebaas Rob Kramer, blijkt dat dat in alle rust gebeurt: "Ik weet dat er veel vragen leven die ik, helaas ook in dit bericht, niet allemaal kan beantwoorden. Dit heeft alles te maken met het nog lopende overleg".

Al die punten van de TRMC worden nu besproken en de gevolgen ervan worden in kaart gebracht: wat de kosten zijn en wat het betekent voor de mariniers. Inmiddels is defensie het erover eens dat de verhuizing een reorganisatie is. Dat vonden ze eerst niet. Nu mag de medezeggenschap over meer onderwerpen meepraten.

Lees het hele artikel via RTV Utrecht

Lees ook - Toekomstige bouwers marinierskazerne krijgen miljoenen extra vanwege vertraging (Omroep Zeeland)

Reactie schrijven

Commentaren: 0