Museum Scheldewerf opent nieuw seizoen met tentoonstelling 'van Scheldebouw tot Scheldekunst'

De tentoonstelling is met name gewijd aan het bij de Koninklijke Maatschappij de Schelde gebouwde passagiersschip de Kungsholm, voor de Zweden Amerika Line.

En zoals de titel van de tentoonstelling al aangeeft gaat het hier niet alleen over de bouw van schepen maar vooral over het afgeleide daarvan namelijk, het portretteren van het schip en het bouwen van scheepsmodellen. “De geschiedenis van de Schelde is onlosmakelijk verbonden met deze stad en zal dat wat mij betreft ook altijd blijven. En wat mij betreft het Schelde museum komt er maar het is er al, en dat zal er ook blijven. En ik zal mijn best doen dat dit in de toekomst ook blijvend is”. Aldus Wethouder Rens Reijnierse van cultuur sport en accommodaties.

Het museum Scheldewerf wordt gerund door Doeke Roos en zijn vrouw, samen met 27 vrijwilligers. “En iedereen is heel erg betrokken om dit museum een toekomst te geven. Deze openingsdag is een bijzondere dag, het is koningsdag vandaag en de MS Kungsholm, het schip heet het koningseiland, dus vandaar dat we op deze koningsdag deze opening konden doen”. Aldus Marian Roos-Koolwijk.   

Vanaf vandaag is het zomerseizoen begonnen, en is het museum 5 dagen open van woensdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    A. Buskens (maandag, 29 april 2019 11:11)

    Dank voor de geweldige ontvangst op 27 april jl. van onze delegatie van de ZNV, bij de opening van uw nieuwe tentoonstelling "van Scheldebouw naar Scheldekunst. Met zoveel bijzonder enthousiaste mensen zal het Museum Scheldewerf nog heel lang vele bezoekers kunnen vermaken. Een prachtige unieke collectie!
    Namens de Zweeds-Nederlandse Vereniging,
    Lex Buskens, voorzitter.