Restauratie Museumschip Hr.Ms. Mercuur ligt voor op schema

Tijdens de overdracht in 2017 is er een 5 jaren planning gemaakt voor de restauratie van het Museumschip Hr.Ms. Mercuur.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig en volgens planning, en we lopen eigenlijk en half tot 3 kwart jaar voor. Liet de voorzitter van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen Niek Peters aan RTV Vlissingen weten. “We zijn bezig met de omroepinstallatie en die is vandaag klaar, dus stapsgewijs gaan we steeds verder. En er is enorm veel timmerwerk waar de vrijwilligers mee bezig zijn, schilderen schuren we blijven bezig voorlopig. Binnen in het schip zijn diverse ruimtes klaar: zoals de toiletten wasruimtes, de brug de kaartenkamer commandantenhut 1e officiershut en gang dat begint langzaam het einde te raken we zijn inmiddels op de helft van de restauratie van het schip”. Aldus Niek Peters.  

Beeldschermen
Er zijn 2 grote beeldschermen aangebracht in diverse ruimtes waarop beelden te zien zijn van de overdracht en de restauratie van het schip. Ook zijn er plannen om het museumschip via interactieve beelden te gaan presenteren, maar daar moeten dan wel de financiële middelen voor zijn om dit te realiseren.      

Buitenkant van het schip aanpakken 
Deze week is er een begin gemaakt voor de restauratie van de buitenkant van het schip. Als de steigers volgende week komen, dan kunnen we daadwerkelijk beginnen met de buitenkant van het schip aan te pakken. Het zal nog een jaar of drie duren voordat het Museumschip Hr.Ms. Mercuur volledig gerestaureerd is, en afgemeerd zal worden in het Dok van Perry.

Het schip is te bezichtigen op maandag en donderdag van 11.00 tot 15.00 uur

Reactie schrijven

Commentaren: 0