Terugplaatsing Scheldekraan op nieuwe plek neemt enkele dagen in beslag

Op maandag 13 mei zal worden gestart met het terugplaatsen van de Scheldekraan langs het dok op de nieuwe plaats aan de Jan Weugkade.

De fundering is goed uitgehard, zodat L.Timmerman & Zonen B.V. uit Middelburg kan starten met de opbouw van de kraan.

Plaatsing Scheldekraan 14 en 15 mei
Dinsdag 14 mei wordt het onderstel op zijn nieuwe plek gezet, zodat op woensdag 15 mei de giek op het onderstel gehesen kan worden. In totaal komen er 3 hijskranen en 6 vrachtwagens aan te pas om de kraan te plaatsen voor de Machinefabriek en aan de Jan Weugkade.

Nieuwe plek Scheldekraan

Tribune op de Peperdijk
Tijdens de verplaatsing van de Scheldekraan is het gebied direct eromheen niet toegankelijk in verband met de veiligheid. Op de Peperdijk zal een tribune komen te staan waar de vorderingen van de opbouw van de kraan te volgen zijn. En zal er op 14 en 15 mei om 10.30 uur en 15.00 uur een bakje koffie of thee klaar staan.

Weersomstandigheden
Om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren, mag er niet te veel wind staan. Is dit toch het geval, dan worden de werkzaamheden een week later uitgevoerd. Houd de website Scheldekwartier en de gemeente dus goed in de gaten! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0