· 

Galerie Bank in Aagtekerke biedt afwisselend Zeeuwse kunst

Ruim 3 jaar geleden was er de start van Galerie de Pastorie. Een laagdrempelige galerie waar het mogelijk was om als amateur kunstenaar je werk ten toon te stellen tegen een betaalbare prijs.

Dat dit concept 3 jaar zou duren was eigenlijk boven verwachting en ruim 80 kunstenaars hebben in die periode geëxposeerd. Eind maart sloten de deuren van de Pastorie definitief. Het pand is verkocht en krijgt een nieuwe bestemming.
Galerie Bank (Foto:Joke Apner)

Nieuwe expositieruimte

Een groep kunstenaars heeft echter het initiatief genomen om een nieuwe expositieruimte op te zetten. Met medewerking van Jan Kodde van Hotel Kodde in Aagtekerke is dit ook gelukt. Het oude bankgebouw in de Burgemeester Bosselaarstraat, waarvan hij de eigenaar is, is omgetoverd tot een mooie galerie. De lichtrijke ruimtes in dit gebouw lenen zich uitstekend om kunstwerken ten toon te stellen en dat is wat we het komende jaar gaan doen.

Officiële feestelijke opening
Op zaterdag 18 mei a.s. is de officiële feestelijke opening van 15.00 tot 17.00 uur. Galerie Bank biedt afwisselend werk in een modern, ruim gebouw. Schilderijen, keramiek, glaskunst, beelden en grafisch werk. Het is een initiatief van zes Zeeuwse kunstenaars. Joke Apner, Matthijs Apner, Paula Drost, Daan Rijckborst, Addie Veldhorst en René Verhage. Ook is er een mooie, aparte ruimte voor een gast-exposant.

Facebookpagina Galerie Bank

Reactie schrijven

Commentaren: 0