· 

Maar liefst 60 superjachten in aanbouw in Nederland

Amsterdam - Volgens de branche-organisatie van jachtenbouwers, Hiswa Holland Yachting Group wordt 2019 een gouden jaar voor Nederlandse superjachtsector.

Op dit moment zijn er maar liefst 60 superjachten in aanbouw in ons land waarvan er 13 groter zijn dan 80 meter.
Nederlandse jachtenbouwers hadden eind 2018 volgens de maritieme branche-organisatie Netherlands Maritime Technology voor 4,1 miljard euro aan orders in portefeuille.

Gemiddelde waarde van 86 miljoen euro
Nederlandse jachtbouwers schalen steeds verder op. Er worden steeds grotere en luxueuzere jachten gebouwd. Wereldwijd steeg het marktaandeel bij de jachten groter dan 30 meter vorig jaar tot 32 procent volgens Jeroen Sirag van Hiswa Holland Yachting. De gemiddelde waarde van een Nederlands superjacht is zo’n 86 miljoen euro. Dat is 30 miljoen meer dan het jaar daarvoor.

Investeringen van jachtbouwers
De nieuwe scheepshal en droogdok van Royal van Lent, partner in het samenwerkingsverband Feadship, wordt vandaag officieel geopend in het Amsterdamse Westelijk Havengebied door Koningin Máxima. Met deze investering van enkele tientallen miljoenen kunnen superjachten tot 160 meter lengte worden gebouwd.
Lees verder via maritiem nieuws

Reactie schrijven

Commentaren: 0