· 

Europese Verkiezingen 23 mei - Waar stemmen we precies voor!

Donderdag 23 mei 2019 is het weer zover, dan zal voor de negende keer Europese verkiezingen worden gehouden in Nederland. Ongeveer 13,5 miljoen inwoners van Nederland mogen deze dag hun stem uitbrengen, maar waar gaat het eigenlijk over?  

Gaat u stemmen, of laat u het koud en zegt u het zal mijn tijd wel duren! Veel Nederlanders geven aan niet te willen stemmen voor het Europees Parlement (NOS 2019). Bij de laatste Europese verkiezingen gingen nog geen 4 op de 10 Nederlanders met een stempas naar de stembus. We zijn benieuwd naar uw mening, laat een reactie achter via de website van RTV Vlissingen. Iets meer dan de helft van alle kiesgerechtigden is 50-plusser. Dat meldt het CBS op basis van bevolkingscijfers van 1 januari 2019, naar aanleiding van vragen uit de media.

In 1979 was het de eerste keer dat inwoners van wat toen nog de Europese Gemeenschap heette rechtstreeks hun vertegenwoordigers voor het Europees Parlement konden kiezen. De verkiezingen worden om de vijf jaar gehouden, in een toenemend aantal lidstaten van de Europese Unie. Sinds 2013 telt de EU 28 lidstaten.
Lees meer via de website van het CBS.

Hulp bij een keuze te maken op welke partij via de: Stemwijzer.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0