Vlissingse Ondernemers Centrale houdt 25 mei Folkloristische markt in Vlissingen

De VOC (Vlissingse Ondernemers Centrale) houdt op zaterdag 25 mei haar eerste toeristenmarkt in Vlissingen.

In de Lange Zelke zijn vele kramen met ambachten twee keer zoveel als voorgaande jaren en allerlei mooie aankopen te vinden. 

In het kader van het thema ‘Nederlandse ambachten’ zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur op de markt zo’n achttien ambachtslieden present. Zij presenteren hun vaardigheden en verkopen producten.

Ambachten
Zo maakt maritiem schilder Huub Kooyman de hele dag miniatuurtjes van vissersboten op zee. Vader en zoon Van Gent vervaardigen de mooiste sieraden van oud bestek. Jannie en Leendert uit Emmeloord reizen naar Vlissingen om belangstellenden te laten kennismaken met allerlei kleurrijke artikelen gemaakt van kraaltjes. De folkloristische groep Medioburgum-Walacra laat zien hoe je op ambachtelijke wijze de echte Zeeuwse babbelaars bakt.

Zeeuws meisje
Pottenbakker Martin van den Tillaart maakt op zijn draaischijf de mooiste kunststukjes en kinderen kunnen zelf een keramiekje te maken. Verder komen onder meer de ambachten van de mandenmaker, stoelenmatter, touwslager en glasgraveur aan bod. Bij verschillende stands kunnen de kinderen ook met deze specialisaties aan de slag. En een echt Zeeuws meisje vertelt hoe de Zuid-Bevelandse protestantse kappen worden gereinigd en weer opnieuw gesteven. Met dit volle programma is de folkloristische markt een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin.

Reactie schrijven

Commentaren: 0