Blauwe brug en dokdeuren verdwijnen uit Het Dok

Maandag 27 mei zal er worden begonnen met het weghalen van de Blauwe Brug en de dokdeuren uit Het Dok in het Scheldekwartier.

De Blauwe Brug wordt maandag verwijderd door een enorme drijvende kraan die in Het Dok komt te liggen. De dokdeuren zullen waarschijnlijk dinsdag uit Het Dok worden gehaald. En zo verdwijnt er weer een stukje geschiedenis van de voormalige scheepswerf de Koninklijke Maatschappij de Schelde in Vlissingen. De Blauwe Brug en dokdeuren moeten plaats maken voor een secundaire waterkering die straks het gebied tegen het water moet beschermen. De waterkering fungeert straks ook als loop- en fietsbrug over Het Dok. De kering zal gebouwd worden als ook de kades in Het Dok vervangen worden.

Bekijk ook de aflevering van Andere Tijden NPO - De Schelde was de trots van Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0