Folkloristische markt een leuke en educatieve activiteit voor jong en oud

In de Lange Zelke in Vlissingen presenteerden afgelopen zaterdag zo’n achttien ambachtslieden hun vaardigheden, en werden er ook producten verkocht.

De toeristenmarkt werd georganiseerd door de Vlissingse Ondernemers Centrale, en het thema was: ‘Nederlandse ambachten’. De kramen waren tussen 11.00 – 17.00 uur te bezoeken, er stonden 2 keer zoveel kramen als voorgaande jaren.  
Presentatie Ambachten
Zo maakte maritiem schilder Huub Kooyman de hele dag miniatuurtjes van vissersboten op zee. En vader en zoon Van Gent vervaardigen de mooiste sieraden van oud bestek. En Jannie en Leendert waren vanaf Emmeloord vertrokken naar Vlissingen om belangstellenden te laten kennismaken met allerlei kleurrijke artikelen gemaakt van kraaltjes een tijdrovende bezigheid. “Bijvoorbeeld het pandabeertje, daar ben je al gauw zo’n 120 uur mee bezig, ja je bent er echt een poosje zoet mee”. Liet Leendert weten aan RTV Vlissingen. 

De folkloristische groep Medioburgum-Walacra liet zien hoe je op ambachtelijke wijze de echte Zeeuwse babbelaars bakt. Pottenbakker Martin van den Tillaart maakte op zijn draaischijf de mooiste kunststukjes, en kinderen konden zelf een keramiekje maken. Verder kwamen onder meer de ambachten van de mandenmaker, stoelenmatter, touwslager en glasgraveur aan bod. Bij verschillende stands konden ook de kinderen met deze specialisaties aan de slag. Kortom een geslaagde dag voor het gehele gezin, waar de presentatie van de oude 'Nederlandse Ambachten' volop onder de aandacht werden gebracht.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0