Dag van de Amateurkunst in Vlissingen en Oost-Souburg

Zaterdag 8 juni is het de Dag van de Amateurkunst in Vlissingen en Oost-Souburg. In en rondom de kerk op het Oranjeplein in Souburg is er een aantal presentaties van amateurkunstenaars.

Tussen 10.00 en 15.00 uur vinden optredens plaats van orkesten (Vlijt en Volharding, Philharmonie 50+), de in klederdracht gestoken dansgroep Medioburgum  Wallacra, een koor (Voci Miste) en Letters & Noten (gedichten en verhalen omlijst door muziek).
Vlissingen
In Vlissingen (Oude Markt) is er een markt van amateurkunstenaars met uiteenlopende presentaties: o.a. schilderijen en sieraden. Om 10.30 uur geeft het Leerlingen- en samenspelorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een concert. Om 14.00 uur wordt opgetreden door het Country Dance Team.

Taptoe op Bellamypark
Op de kop van de Lange Zelke/Walstraat is er een Culturele Markt van 12.00 – 16.00 uur, georganiseerd door Mozaïek Walcheren. Het wordt weer een internationale presentatie van gerechten, muziek en volksdansen. De WAK-activiteiten worden afgesloten met een taptoe op het Bellamypark (19.30 uur) voorafgegaan door een mars over de Boulevard de Ruyter door de deelnemende korpsen. De taptoe wordt georganiseerd door de Deltaband. De coördinatie van de WAK-activiteiten is in Oost-Souburg in handen van de muziekvereniging Vlijt en Volharding

Reactie schrijven

Commentaren: 0