Walcheren Mozaïek organiseert 8 juni een Culturele Markt

Stichting Walcheren Mozaïek organiseert op zaterdag 8 juni a.s. een Culturele Markt in de Lange Zelke in het winkelcentrum van Vlissingen.

Dit gebeurt in het kader van de jaarlijkse “Dag van de Amateurkunst” in de gemeente Vlissingen. Op verschillende locaties, o.a. Oost-Souburg, vinden kunstzinnige en culturele activiteiten plaats. Walcheren Mozaïek laat zien waar het voor staat: alle mensen van verschillende culturen horen erbij en zorgen voor een veelkleurige samenleving doe mee en geniet van elkaar, want dit leidt tot acceptatie, begrip en respect. Het programma van Walcheren Mozaïek is van 12.00 tot 16.00 uur en bestaat uit marktkraampjes met artikelen van verschillende culturen, waaronder eetkraampjes (Indisch en Surinaams). De kunstschilder Bert Dorrestijn laat zijn kunstwerken zien, maar demonstreert daarbij ook de totstandkoming ervan.

Verder zijn er muziek-, dans- en rapoptredens, waaronder de muziekgroep “Hagelslag”, een muziekkollektief, die niet alledaagse muziek maakt op instrumenten uit alle windstreken. Melodische percussie instrumenten worden gecombineerd met blaas- en snaarinstrumenten, die veelal intuïef bespeeld worden. Eveneens is er een “Freddie Mercury”-performance die de Queenzanger perfect nadoet.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jules Bottse (conchitta@zeelandnet.nl) of Alex Soplantila (alexmaluku@zeelandnet.nl).
Of u kijkt op hun Facebookpagina “Walcheren Mozaïek”.

Reactie schrijven

Commentaren: 0