· 

Zeeland loopt 140 miljoen euro mis door latere verhuizing Doornse mariniers

DOORN - Twee jaar geleden had de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen al geopend moeten zijn. Maar nu wordt die datum geschat op 2022.

De Provincie Zeeland heeft becijferd dat ze door die vijf jaar vertraging 140 miljoen euro mislopen. In totaal zou de nieuwe kazerne voor 200 miljoen euro gebouwd worden, al denken veel betrokkenen dat zeker het dubbele nodig is. Meld RTV Utrecht. Het bureau Ecorys denkt dat Zeeland 28 miljoen euro per jaar zou verdienen aan de verhuizing van het Korps uit Doorn. In een brief doet de Provincie Zeeland daarom opnieuw "een dringend beroep" op de staatssecretaris om "alles op alles te zetten" om nieuw uitstel te voorkomen. Binnenkort spreekt Zeeland met de staatssecretaris. Ook de wethouder van de Utrechtse Heuvelrug gaat binnenkort met Barbara Visser praten.

Bouwvoorbereidingen opgeschort
Nu zijn de bouwvoorbereidingen in Zeeland opgeschort tot 1 juli. Het is aannemelijk dat er op die datum nog geen duidelijkheid is, omdat de zestig verbeterpunten van de mariniers nog niet allemaal besproken zijn. De provincie Zeeland is bang voor nog meer kostenstijgingen, schrijven ze in de brief: "Wij gaan ervan uit dat de kostenstijging als gevolg van de vertraging van de gunning van de bouwvoor bereidende werken niet voor onze rekening komt, maar dat het Rijk deze vertragingskosten draagt."

Langslepend dossier
De kazerneverhuizing is een langslepend dossier. Pasgeleden werd bekend dat een deel van de mariniers voorlopig op de kazerne in Doorn blijft. Nog altijd is Den Haag er niet uit wat ze moeten met het Korps in Doorn. De mariniers vertrekken als ze gaan verhuizen, zeggen ze in een enquete. Maar de afspraken in Zeeland zijn al gemaakt. De provincie Zeeland gaat eind deze maand weer om tafel.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ron. (zaterdag, 01 juni 2019 15:46)

    De kazerne gaat gelijk open met Britania.