Gunning kazerne Vlissingen voor de vierde keer uitgesteld

Een gunning voor de nieuwe kazerne is voor een vierde keer opgeschort.
Dat betekent dat de start van de bouw opnieuw een jaar vertraagd is. De gunning van de bouw- voorbereidende werkzaamheden voor de kazerne heeft Staatssecretaris Visser met nog een jaar opgeschort, tot 1 juli volgend jaar.

Het is niet de eerste keer dat de aanbesteding is uitgesteld. De reden deze keer is dat Defensie met vertegenwoordigers van het personeel nog een inspraakprocedure moet doorlopen. Dat gaat onder meer over de voorzieningen van de kazerne. Daarna moet ook nog een medezeggenschapstraject worden afgewerkt.

Hoge uitstroom van mariniers
Staatssecretaris Visser schrijft aan de Tweede Kamer dat er vorig jaar sprake was van een uitzonderlijk hoge uitstroom van mariniers.In 2018 zijn 182 mariniers iets anders gaan doen. In 2010 waren dat er nog 42. Dit jaar zijn er tot dusver 93 mensen opgestapt, ongeveer de helft van het aantal van vorig jaar dus. Visser noemt dat aantal "opnieuw aanzienlijk". Ze laat nog uitzoeken of er een direct verband is met de naderende verhuizing, maar wil tot dat duidelijk is geen onomkeerbare stappen zetten.

Vierde keer uitstel
Daarom heeft ze besloten dat de opdracht om in Vlissingen verder te bouwen niet meer deze maand wordt gegeven, maar uiterlijk op 1 juli 2020. Het is inmiddels de vierde keer dat om uitstel wordt gevraagd. Daardoor zal de kazerne niet eerder opengaan dan in 2024. Bron: NOS

Reactie schrijven

Commentaren: 0