Taptoe Vlissingen in aangepaste vorm in verband met de stormachtige wind

Zaterdag 8 juni vond de jaarlijkse Taptoe Vlissingen weer plaats voor de tweede keer op het Bellamypark in Vlissingen.

In verband met de stormachtige wind marcheerden de deelnemende korpsen voor aanvang niet over de Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark. Maar werd er gekozen voor een verkorte route via enkele straten in het centrum van Vlissingen. De taptoe werd georganiseerd door de Deltaband. De coördinatie van de WAK-activiteiten was in Oost-Souburg in handen van de muziekvereniging Vlijt en Volharding, en in Vlissingen had de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen de organisatie. 

Op het Bellamypark
Vorig jaar werd het muziekfestijn voor het eerst op deze locatie (Bellamypark) gehouden. Dit was een groot succes door een betere verbinding met het centrum en de horeca. De reacties vorig jaar waren lovend, zowel van korpsleden en horecamedewerkers als van het publiek.

Topkorpsen naar Vlissingen
De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal topkorpsen naar Vlissingen te halen. Zo zijn onder meer regerend wereldkampioen Floraband uit Rijnsburg en Excelsior Renkum te zien en horen. Ook Drum and Bugle Corps Juliana uit Middelburg verleent medewerking. Uiteraard traden ook de organiserende Deltaband en haar Jeugd Deltaband op voor eigen publiek.

De taptoe is in het kader van het Weekend voor de Amateur Kunst (WAK) en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de Stichting Van de Sande Vlissingen.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0