Plaatsen struikelstenen in de Lepelstraat 7 in Vlissingen 13 juni

Stichting Struikelstenen Zeeland plaatst op donderdag 13 juni 9 struikelstenen in Vlissingen en Goes.

De stichting plaatst bij 6 adressen stenen, 's morgens in Goes en 's middags in Vlissingen. In Vlissingen is de ontvangst om 13.30 uur in het Gemeentearchief. Daarna wordt de 1e steen geplaatst bij het adres Lepelstraat 7, waar burgemeester Van den Tillaar kort zal spreken.

Steenlegging
Bij de steenleggingen wordt kort het verhaal verteld van degenen voor wie een steentje wordt geplaatst. Mensen lezen gedichten voor en een kaddiesj of psalm wordt uitgesproken. Ook worden er bloemen en kleine steentjes gelegd. Als nabestaanden of andere betrokkenen iets willen zeggen is daar uiteraard ruimte voor. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Struikelstenen
Struikelstenen (Stolpersteine) zijn kleine keien van 10 x 10 x 10 centimeter, bedekt met een bronskleurig metalen plaatje. Zij zijn bedoeld als herinnering aan de weggevoerde en omgebrachte Joden in de Tweede Wereldoorlog.
De stenen worden gemaakt in Duitsland in het atelier van kunstenaar Gunter Demnig. Op elke steen is in het messing plaatje de naam, geboortejaar en plaats en datum van overlijden gestanst.

Website - Stichting Struikelstenen Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0