Prinses Beatrix hoofdgast bij viering van Zeeuwsch Genootschap

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woonde afgelopen zaterdagmiddag
15 juni de viering bij van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen in de Sint Jacobskerk.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Zeeuwsch Genootschap. Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen werd in 1769 opgericht in Vlissingen met als doel het stimuleren van kennisoverdracht en kennisontwikkeling in Zeeland. Het Genootschap organiseert lezingen, symposia en colleges. Ook bezit zij een collectie museale voorwerpen die in bruikleen is gegeven bij diverse Zeeuwse instellingen.

Wedstrijd voor jongeren
Tijdens de viering is het startschot gegeven voor de Young Energy Society Challenge, een wedstrijd die Zeeuwse jongeren uitdaagt om te komen met innovatieve, concrete en impactvolle oplossingen voor de energietransitie. Prinses Beatrix nam het verzamelingenboek ‘Van Wijs en Waan, 250 jaar verzamelen, Zeeuws Genootschap 1769-2019’ in ontvangst. Ook sprak zij met diverse betrokkenen bij het Genootschap en de Young Energy Society Challenge. Om 16.00 uur vertrok prinses Beatrix weer na de viering te hebben bijgewoond. 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0