· 

Middelburg staat stil bij slavernijverleden via Keti Koti Tafel

Het thema van de Keti Koti Tafel is: “Van wie bin jie d'r eên?” Oftewel ”Wie is je vader en wie is je moeder?”

Dialoog
De Keti Koti Tafel is in het leven geroepen om stil te staan bij de erfenis van het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden. Dit doen we door middel van een dialoog waarin witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daartussenin met elkaar persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens delen op basis van een thema. Tijdens de dialoog gebruiken we een gezamenlijke maaltijd die herinnert aan het slavernijverleden. Bij aanvang en afsluiting van de avond worden passende rituelen uitgevoerd en een koor zingt treur- en bevrijdingsliederen uit de periode van de slavernij.
Website - ZB

Reactie schrijven

Commentaren: 0