Ruud Sleypen plaatst zich voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker

Vrijdag 14 juni speelden in Venray 41 spelers voor een finaleticket van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Om 20:00 uur begon de eerste halve finale van dit seizoen en na 6 uur pokeren waren de finalisten bekend waaronder Ruud Sleypen uit Oost-Souburg. Vijf spelers plaatsten zich voor de finale die plaatsvindt op zaterdag 6 juli in Ermelo.


Spelers konden zich plaatsen via de voorrondes
Gedurende het seizoen vonden er meer dan 140 voorrondes door heel Nederland plaats. Bij de voorrondes konden spelers zich rechtstreeks voor de finale plaatsen, maar ook voor een halve finale. Spelers die de finale op een haar na misliepen, kregen zodoende een kans om zich via de halve finale alsnog hiervoor te plaatsen. In totaal zijn 350 spelers aangewezen op het spelen van een halve finale en in Venray gingen 41 spelers op jacht naar die felbegeerde finaleticket.

Een waar pokergevecht eindigt in 5 finaletickets
Uiteindelijk plaatste de beste 10% zich voor de finale. Dit betekende dat het spel afgelopen was toen de laatste 5 spelers nog in het spel zaten. Het duurde echter 6 uur voordat de finalisten bekend waren. De spelers wilden absoluut niet verliezen en pasten daarom erg goed op hun chips. Toernooidirecteur Evert-Jan van IJzendoorn zei hierover:” De spelers wilden dolgraag die finale halen. Het is ook echt een hele belevenis an sich.

Pokergoden
Tijdens de finale worden de spelers als ware pokergoden ontvangen en bevinden zij zich in mooie zaal die omgetoverd wordt tot een ware pokerroom. Met een uitzending + deskundig commentaar komt er vaak nog extra druk bij kijken. Maar iedereen wil aan het thuisfront laten zien dat zij een goed potje kunnen pokeren. Velen oefenen thuis of online zodat ze optimaal voorbereid zijn. Dit merkte ik zelfs al tijdens de halve finale”. Na 6 uur pokeren waren er nog vijf spelers over en zij plaatsten zich voor de finale op zaterdag 6 juli in Hotel de Heerlickheijd, te Ermelo.

De volgende spelers plaatsten zich voor de finale:
1)    Norbert Mommers – Weelde
2)    Stefan Kerk – Sint Oedenrode
3)    Frank Frenken – Weert
4)    Ruud Sleypen – Oost Souburg
5)    Bram Kuijpers – Tilburg

Website - ONKP

Reactie schrijven

Commentaren: 0