Overhandiging 950 handtekeningen aan wethouder Els Verhage

Donderdagavond overhandigde Jolanda Lichtenberg van Dierenvoedselbank Walcheren in de hal van het stadhuis in Vlissingen 950 handtekeningen aan wethouder Els Verhage.

Bij de overhandiging waren vertegenwoordigsters van (vogel)opvang De Mikke en van het Dierenasiel Walcheren aanwezig. De Dierenbescherming was niet aanwezig bij de overhandiging. De petitie zal op een nader bepaalde datum worden overhandigd aan de Dierenbescherming. Els Verhage benadrukte nog eens “dat het een besluit is van de Dierenbescherming, en dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen”. De Dierenbescherming heeft besloten niet meer in Vlissingen te rijden vanaf 1 september, het is een principe kwestie en daar mogen de dieren niet de dupe van worden. Aldus Els Verhage.

Korte toespraak
Voorafgaande aan de overhandiging hield Jolanda nog een korte toespraak. “Wij dierenvrienden maken ons grote zorgen over het feit dat in Vlissingen na 1 september geen Dierenambulance meer zal rijden. Wij vinden dit niet verantwoord voor de veiligheid en de gezondheid van zowel mens als dier dat de burger verplicht wordt een ziek of gewond zwervend dier zelf te moeten vervoeren naar een asiel of dierenarts. Er zullen daardoor vaker onveilige verkeerssituaties ontstaan waardoor Politie en Brandweer vaker opgeroepen zullen worden. Als een gewond dier niemand treft die zich over hen wil ontfermen licht deze hulpeloos langs de kant van de weg, dan spreken we niet meer over welzijn van het dier maar taferelen net als in het buitenland dieren die aan hun lot worden overgelaten en van zwerven sterven”. Aldus sprak Jolanda Lichtenberg.

De door Lichtenberg opgezette petitie loopt nog tot 19-09-2019

Lees ook - Dierenambulance haalt geen gewonde dieren meer op in Vlissingen

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0