Maak je eigen museum in de zomervakantie in het muZEEum

Het is bijna zomervakantie! Het muZEEum staat bol van de zomeractiviteiten. Er is van alles te doen: twee wedstrijden, een uniek knutselobject en een plek om mee te denken met de vernieuwing.

Maak een kijkdoos
Maak van een oude schoenendoos een kijkdoos van het muZEEum. Of maak een kijkdoos van jouw gedroomde museum, dat mag ook. Lever je kunstwerk in, dan krijgt het een mooie plek in het muZEEum. Vergeet niet je naam en e-mailadres erop te zetten. De maker van de mooiste, leukste, meest verrassende kijkdoos krijgt begin september een prijs: een museumkaart voor kinderen.

Museumgebouw van plankjes
Ben je meer een bouwer dan een inrichter? Dan is de andere wedstrijd echt iets voor jou:  maak een mooi museumgebouw van Kapla. Verzin zelf een fantastisch bouwwerk voor een museum en bouw dat met de plankjes in de Pakhuizen van het muZEEum. Maak er een filmpje van (maximaal 60 seconden) waarin je jouw museum toont en uitlegt waarom het juist zó moet. Het mooiste, meest bijzondere gebouw met de beste, leukste, grappigste uitleg van de architect krijgt een prijs: een museumkaart voor kinderen - en eeuwige roem natuurlijk. De uitslag is begin september.

Papieren souvenir
Bij de balie van het muZEEum krijg je een heel speciaal papieren souvenir: een knip- en plakversie van het muZEEum, gemaakt door Papier Souvenir. Je mag het mee naar huis nemen, maar je kunt het ook kleuren, knippen en plakken in de Pakhuizen.

Museuminspecteurs
Alle Nederlandse kinderen onder de 12 jaar zijn museuminspecteurs van het muZEEum. Je krijgt een button en

een inspectiepapier, zodat je meteen ook met de ogen van een inspecteur door het muZEEum loopt en zodat iedereen kan zien: daar is de museuminspecteur aan het werk. Niet vergeten na je inspectieronde de online vragenlijst in te vullen en ook de bevestiging per mail aan te klikken. Anders telt je inspectie niet mee en kan je niets winnen.

Vernieuwd museum in wording
In de Tobagozaal zijn de plannen voor het vernieuwde muZEEum te zien. Daar kun je jouw commentaar en suggesties achterlaten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0