Vlissingen drukste stad, maar minste gehuwden

In Vlissingen, de stad met de hoogste bevolkingsdichtheid van Zeeland, wonen relatief de minste gehuwde stellen.

Slechts 45,5 procent van de inwoners is getrouwd. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl op basis van CBS-data. Middelburg is na Vlissingen de gemeente waar mensen het dichtst op elkaar wonen. En ook daar is minder dan de helft van de inwoners gehuwd: 48,8 procent. In andere gemeenten in Zeeland is wel de meerderheid van de inwoners in het huwelijksbootje gestapt. Twee uitschieters zijn de gemeente Veere (58,9 procent) en de gemeente Kapelle (58,7 procent).

Zeeuwen vaakst getrouwd van Nederland
Van alle Nederlanders is slechts 46,1 procent gehuwd. Een stuk minder dan in Zeeland, waar 52,1 procent het ja-woord heeft gegeven. Dat kan te maken hebben met de lage bevolkingsdichtheid in de provincie. In steden in de Randstad, waar inwoners veel dichter op elkaar wonen, zijn veel minder inwoners getrouwd (44,6 procent).

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal op: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/data

Reactie schrijven

Commentaren: 0