Nieuwe expositie Slag om de Schelde geopend door Corry Schagen-Trimpe in de Oranjemolen

Afgelopen woensdagmiddag opende ooggetuige van de bevrijding van Vlissingen Corry Schagen-Trimpe door een druk op de knop de nieuwe expositie Slag om de Schelde in de Oranjemolen.

Op zijn plek pal naast Uncle Beach is de Oranjemolen getuige geweest van de landing van de geallieerden in oktober 1944. In dit jaar van de herdenking van de Slag om de Schelde is de expositie in de Oranjemolen vernieuwd. Bij de nieuwe Slag om de Schelde-expositie valt meer te beleven, ook voor kinderen. De expositie start met een introductiefilm.

Aandacht voor het persoonlijke verhaal
Er is veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van mensen die er bij waren: op nieuwe films vertellen ooggetuigen over de bevrijding van Vlissingen. Een stadsplattegrond op de vloer laat je zien hoe de stad er toen uitzag. Foto’s vertellen het verhaal over de verwoesting van de stad en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Meer educatieve projecten
De komende tijd ontwikkelt het Zeeuws maritiem muZEEum nog meer educatieve projecten rondom de Slag om de Schelde. De presentatie van de éénmansonderzeeër Biber in de vitrinecontainer naast de molen wordt binnenkort ook verbeterd.

Open voor publiek
Vanaf vrijdag 5 juli 13.00 uur gaat de nieuwe Slag om de Schelde-expositie in de Oranjemolen open voor publiek. De expositieruimte is op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0