Witte Wieven een mythe komt tot leven tijdens Festival Onderstroom 2019

Afgelopen vrijdagmiddag ging om 16.00 uur het Festival Onderstroom 2019 van start op het Bellamypark in Vlissingen.

Een mooie blikvanger op het Bellamypark tijdens het Festival Onderstroom zijn de Witte Wieven een eeuwenoud volksverhaal, veelal bekend in het oosten van ons land. In een mistbank verschijnen dansende vrouwenfiguren die je verleiden om met hen mee te komen. Maar eenmaal in de mist is er geen weg meer terug. Kunstenaar Linda Anneveld heeft op basis van deze mythe een intrigerende theatrale installatie gemaakt. In haar bewerking zijn het zeven vrouwen die je naar de overkant begeleiden.

Fasen van ons leven
De installatie laat de verschillende fasen van ons leven zien. Het levenseinde is soms grillig en onverwacht. De onvoorspelbaarheid van het leven wordt verbeeld door de groep vrouwen die door de wind in beweging wordt gebracht. Een spanningsveld van balanceren tot op de rand. Van vallen en weer rechtop staan. Zodra de wind ligt staan de vrouwen stil. Een luwte in het leven. Of is het einde in zicht?

Clap Clap Circo - Argentinië/ Frankrijk
Verder namen we alvast een kijkje tijdens het optreden van Clap Clap Circo. Irene is één en al elegantie en charisma; Joaquín is 1.95 meter aan gekkigheid. Zij haalt de ongelooflijkste dingen uit met hoepels, hij kan waanzinnig goed jongleren (ja, dat zou je niet zeggen als je z’n klungelige, slungelige lijf ziet). Wat je kunt verwachten, is een grappige, acrobatische show waarbij je helemaal wordt gegrepen door de technische vaardigheden van deze artiesten én door hun improvisatievermogen en enorme gevoel voor humor!  

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0