Onthulling Roll of Honour met meer dan 60 namen op Uncle Beach

Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen laat weten dat op vrijdagmiddag 30 augustus 2019 de zogenaamde Roll of Honour op Uncle Beach zal worden onthuld.

Deze ‘Roll’ bevat de namen van meer dan zestig in Vlissingen tijdens de bevrijding gesneuvelde geallieerde militairen. Het overgrote deel was afkomstig uit het United Kingdom. Voor deze datum is gekozen, omdat een Engelse delegatie in onze regio aanwezig is om deel te nemen aan de plechtigheden in Terneuzen voor de herdenking van 75 jaar Bevrijding van Nederland. Bij de onthulling en de daarbij horende ceremonie zal ook een hoge UK vertegenwoordiger-ster aanwezig zijn. De plaquette met de namen van de gesneuvelde militairen wordt ontworpen door Vlissings kunstenaar Hans Bommeljé.

Invulling programma
Verder liet Jaap Ventevogel (voorzitter) van de Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen weten dat er nog volop aan de invulling van het programma wordt gewerkt en dat daar nog geen verdere mededelingen over kunnen worden gedaan. “Behalve dat we plannen dat de onthulling in de middag zal plaats vinden”.

Reactie schrijven

Commentaren: 0