RTV Vlissingen gaat samenwerkingsverband aan met Scheldemond College

Met ingang van het nieuwe schooljaar 16 augustus 2019 gaat het Scheldemond College in Vlissingen een samenwerkingsverband aan met RTV Vlissingen.

Dat is besloten tijdens een overleg op 3 juli 2019 met Ben Bosselaar namens RTV Vlissingen en Eugene Fagg Directeur Scheldemond College Vlissingen. “RTV Vlissingen wil de komende tijd meer jongeren betrekken bij het maken van reportages uit de Stad Vlissingen”. Aldus Ben Bosselaar oprichter en eigenaar van de lokale Televisie/Internetzender voor de gemeente Vlissingen.

Lokaal en regionaal nieuws
Sinds 2010 presenteert de Televisie/Internetzender het dagelijkse nieuws uit Vlissingen, en met ingang van 2019 is ook een start gemaakt met de presentatie van regionaal nieuws. Nieuws uit Walcheren maar ook landelijk nieuws komt regelmatig aanbod via de nieuwszender RTV Vlissingen.

Jongeren gaan reportages maken
Volgens Ben Bosselaar: “is het nu tijd voor verjonging van RTV Vlissingen, we willen meer reportages gaan maken geproduceerd door en voor jongeren. De jeugd heeft immers de toekomst! De doelen van de samenwerking voor RTV Vlissingen zijn het bereiken van de jongere doelgroep en een frisse kijk op de manier hoe het nu gaat. Met de nadruk op maatschappelijke projecten in Vlissingen die bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen en activiteiten van de school bij een breder publiek onder de aandacht brengen”.

Eerste reportages
Vanaf 25 september gaan starten met de eerste reportages via de Multimedia Techniek en Vormgeving (MTV) van het Scheldemond College en RTV Vlissingen. Via dit samenwerkingsverband willen we meer jongeren betrekken bij de nieuwsgaring vanuit Vlissingen!    

Reactie schrijven

Commentaren: 0