Nieuwe redeboot "Schoneveld" van Vloot voor de rede van Vlissingen

Vloot, de rederij van de Vlaamse overheid, heeft er een nieuwe eenheid bij: de "Schoneveld".

Het betreft een nieuwe loodstender, ook wel redeboot genoemd en zal worden gestationeerd in Vlissingen. De "Schoneveld" werd gebouwd door scheepswerf Baltic Work Boats uit Estland en is recent opgeleverd aan Vloot in Oostende. Binnenkort wordt een 2e nieuwe loodstender verwacht, van hetzelfde type: de "Wulpen". Naast de 3 al aanwezige loodstenders "Honte", Raan" en "Deurloo", zullen de "Schoneveld" en "Wulpen" de loodsdienst verzorgen op de rede van Vlissingen en mogelijk worden ze ingezet voor tenderreizen naar de Wandelaar loodspost, voor de Belgische kust.

Meer comfort voor de loodsen
Het nieuwe vaartuig biedt nog meer comfort door het voorzien van meer beenruimte voor de passagiers en betere ergonomische zetels met een luchtveersysteem dat zich automatisch aanpast aan het gewicht van de persoon. Ook het ‘active ride control’ systeem met interceptors draagt bij aan het verminderen van de rol- en stampbeweging van het vaartuig. De "Schoneveld" is voorzien van 2 Volvo Penta hoofdmotoren van 2x 479 Kw (2x 652 Pk) geven de "Schoneveld" een topsnelheid van 25 knopen. En de afmetingen zijn: 22,00 x 6,40 x 1,60 meter.

Zelfrichtingsproef  
De nieuwe redeboot onderging vorig jaar 29 november 2018 een zware test, waarbij werd nagegaan of het vaartuig vanzelf weer rechtkomt na een tuimeling van 360 graden. Doel van deze test was, het verifiëren of het schip zelfrichtend is en onbeschadigd uit deze test kwam. Een filmopname van deze test vind je hier.

Videobeelden van de Schoneveld in Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0