· 

'Chaos en onveilige cultuur bij Commissariaat voor de Media'

Bij het Commissariaat voor de Media heerst chaos en stuurloosheid, schrijft de NRC. Ook zou sprake zijn van een onveilige werkcultuur.

NRC deed maanden onderzoek naar het CvdM na berichten over zorgwekkende ervaringen van voormalig medewerkers. De krant sprak met (ex-)medewerkers en had inzage in vertrouwelijke correspondentie en privébeeldopnames. De bronnen wilden allen anoniem blijven uit vrees dat openbaarheid hun carrière schaadt. Verder hebben leidinggevenden van het Commissariaat volgens de krant nevenfuncties die moeilijk te verenigen zijn met hun werk voor de toezichthouder.

Buné is bijvoorbeeld voorzitter van de boekhoudcommissie van de Russische Mail.Ru Group. Dat is een internetbedrijf, eigenaar van VKontakte (de Russische variant van Facebook), dat volgens de krant in verband wordt gebracht met censuur. Lees het volledige artikel via deze link

Reactie schrijven

Commentaren: 0