Volgende week tropisch warm met 33 graden op woensdag en donderdag

Vanaf dinsdag lopen de temperaturen al snel op naar 27 graden aan de kust.

En vanaf woensdag gaan de temperaturen nog verder omhoog, en kan het regionaal (ruim) 35 graden worden. En ook donderdag wordt een snikhete dag met in Zeeland 33 graden en in de avond en nacht koelt het nauwelijks af (22 graden) en volgt dan ook weer een tropische nacht. Vanaf vrijdag met 22 graden koeler en neemt de kans op regen en onweersbuien toe en daarna normale zomerse temperaturen. 

Zondag en maandag overgangsdagen
Zondag en maandag zijn een soort van overgangsdagen. Zondag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Misschien dat er in het noorden en oosten nog een buitje valt uit een grote stapelwolk. Van noord naar zuid wordt het 21 tot 26 graden. Maandag wordt het nog wat warmer en misschien wordt het in het zuidoosten al 30 graden. In het noorden is er kans op meer bewolking en blijft de temperatuur steken tussen 24 en 26 graden. Zowel zondag als maandag heeft de wind nog een westelijke tot zuidwestelijke voorkeur.

Dinsdag en woensdag tropische dagen
Dinsdag heeft een hogedrukgebied zich genesteld boven Duitsland en Polen en wordt de stroming in Nederland zuidoostelijk. Zeer warme en ook droge lucht kan ons land dan bereiken en de temperatuur schiet omhoog. Onder een brandende zon wordt het 28 graden op de Wadden en 32 graden in Limburg. In het grootste deel van het land wordt het al tropische warm. Woensdag gaan de temperaturen nog verder omhoog en kan het regionaal (ruim) 35 graden worden. De wind is overwegend zwak en brengt niet direct verkoeling. De stranden zullen deze dagen vollopen, daar kan een duik in de Noordzee nog voor afkoeling zorgen en dinsdag steekt er mogelijk ook nog een bries van zee op.

Sterke zonkracht 7- 8
Voor veel mensen zal de aanstaande hitte te veel van het goede zijn. Het best voor hen is om verkoeling in huis te zoeken bij een ventilator of beter een airco. De minima liggen in eerste instantie rond 15 graden. Het is dan een optie om het huis een beetje te luchten. Tijdens de hitte is het advies zoveel mogelijk alles dicht houden anders komt de warmte naar binnen. De zonaanbidders moeten rekening houden met een sterke zonkracht. de verwachte waarde ligt tussen 7 en 8 tijdens de tropische dagen. Een onbeschermde huid kan dan makkelijk verbranden.

Zinderende hitte in Frankrijk en Spanje
Vakantievierders die hun vertier in Spanje en Frankrijk zoeken moeten ook rekening houden met extreme hitte. In Spanje is het deze dagen al tussen 35 en 43 graden. begin volgende week komt daar ook Frankrijk bij. Wanneer wij onze warmste dagen in Nederland beleven is het in het noorden van Frankrijk zeer waarschijnlijk dat het daar boven de 40 graden wordt.

Vanaf donderdag meer onzekerheid
Donderdag heeft het er ook nog alle schijn van dat het in het grootste deel van het land tropisch wordt met maxima tussen 30 en 35 graden. In het zuiden is het niet uitgesloten dat het nog warmer wordt. Zowel het Europees model als het  Amerikaans model laten donderdagmiddag langs de zuidgrens temperaturen zien tussen 36 en 38 graden. (Lokaal nog hoger, maar dat durf ik niet eens op te schrijven). Deze extreme hitte is een optie, maar nog wel ver weg. De komende dagen moet duidelijker gaan worden of we echt deze kant op gaan. Gaat het gebeuren dan gaan er wel weer warmterecords sneuvelen. Vanaf vrijdag neemt de kans op regen en onweersbuien toe, maar is er ook nog een aanzienlijke kans dat de maxima (ruim) boven 25 graden blijven. Het weer werd u aangeboden door Weerplaza.nl

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0