82e Boulevardloop laatste wedstrijd Koole Sport Stratenloopcircuit

Het is het oudste monument van de Zeeuwse atletiek: de Boulevardloop in Vlissingen, die vooral halverwege de vorige eeuw duizenden toeschouwers op de been bracht.

De 82e Boulevardloop vindt plaats op woensdag 31 juli start om 19:30 uur, en is de laatste wedstrijd voor het Koole Sport stratenloopcircuit. De start en finish is op Boulevard Bankert tussen de oprit aan de Coosje Buskenstraat en het Restaurant Waterfront. De afstand is 7.2 km lang voor het lange circuit en 3.6 km voor het korte circuit.
Foto uit 2015 gemaakt door Arjan Schotanus

Voor de start van het stratenloopcircuit is er een speciale wedstrijd voor de jeugd. Steeds ongeveer 15 minuten voor de grote loop, de afstanden zijn tussen de 2 en 3 km. Alle jeugd loopt samen, maar er zijn klassementen voor meisjes en jongens in vier leeftijdsgroepen. Te weten 7/8 jaar, 9/10 jaar, 11/12 jaar/ 13/14 jaar. Over alle wedstrijden samen wordt ook een klassement opgemaakt met aparte prijzen. En zijn er medailles voor de eerste drie in elke leeftijdscategorie zowel voor de losse wedstrijden als voor het eindklassement.

Vijf wedstrijden
Het Koole Sport stratenloopcircuit bestaat uit vijf wedstrijden (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Burgh Haamstede en Vlissingen) waarvan de beste vier resultaten tellen voor de eindrangschikking overall en de diverse leeftijdscategorieën.

Prijsuitreiking van de Koole Sport stratenloopcircuit is vanaf 21.00 uur in het Cinecity café. Meer informatie over de  boulevardloop via deze website.

27ste boulevardloop in Vlissingen
Door Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en
Geluid (beheerder), is gelicenseerd onder Creative Commons

Reactie schrijven

Commentaren: 0