Eerste plaats voor Tim van de Broeke en Samantha Luitwieler op de 82e Boulevardloop

De 82e Boulevardloop vond plaats afgelopen woensdagavond 31 juli en ging om 19:30 uur van start.

Voor de start van het stratenloopcircuit was er een speciale wedstrijd voor de jeugd met een afstand tussen de 2 en 3 kilometer. Daarna ging het peloton van start met ruim 250 deelnemers richting het standbeeld van Michiel de Ruyter. Hierna ging het peloton richting de boulevards waar het publiek de deelnemers aanmoedigden met applaus. De start en finish was op Boulevard Bankert ter hoogte van Frituur Bankert, en de afstand was 7.2 km lang voor het lange circuit en 3.6 km voor het korte circuit.

Het Koole Sport stratenloopcircuit bestond uit vijf wedstrijden (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Burgh Haamstede en Vlissingen) waarvan de beste vier resultaten tellen voor de eindrangschikking overall en de diverse leeftijdscategorieën. De wedstrijd van woensdagavond werd bij de mannen gewonnen door Tim van de Broeke uit Vlissingen, voor zijn plaatsgenoot Tim Pleijte. Bij de dames was Samantha Luitwieler, ook uit Vlissingen de snelste. De prijsuitreiking van de Koole Sport stratenloopcircuit vond plaats in het Cinecity café.

Boulevardloop oudste stratenloop
De Boulevardloop in Vlissingen is de oudste stratenloop van Nederland en is het oudste monument van de Zeeuwse atletiek, die vooral halverwege de vorige eeuw duizenden toeschouwers op de been bracht.

Uitslagen Boulevardloop

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0