NS opent 100e watertappunt voor drinkwater op het station in Vlissingen

Zondag rond het middaguur opende de NS haar 100e watertappunt op het station in Vlissingen.

Speciaal voor deze dag, en voor reizigers die wilden uitwaaien bij de zee, deelde de NS gratis waterflesjes uit, en boden ze een insmeerservices aan. Reizigers en strandgangers kregen een gratis waterflesje om via het nieuwe watertappunt kraanwater te tappen. Op verzoek konden de bezoekers via het insmeerpunt worden ingesmeerd met zonnebrandcrème. Ook kregen ze een gratis ijsje van The Kiosk Vlissingen. Hiermee werd de opening gevierd van 100 watertappunten in Nederland bij NS stations, waarvan er drie in Zeeland staan. Daarnaast wil de NS Vlissingen als strandbestemming in het zonnetje zetten.

Watertappunt voor extra verfrissing
"Het strand is vanaf station Vlissingen goed bereikbaar. Te voet, of met de bus, watertaxi of de OV-fiets. Nu de zomer in volle gang is zorgt het watertappunt voor extra verfrissing", zegt Arno Leblanc PR Manager / Woordvoerder NS Regio Zuid. "Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval."

Minder plastic zwerfvuil
Een inwoonster uit Nieuw - Vennep had de volgende boodschap: “Wij zorgen voor het milieu en ik loop zelf altijd zwerfvuil op te rapen in Nieuw Vennep. En we hebben gisteren ook weer zakken vol opgeraapt en opgehaald met plastic. En dan wordt het toch weer een stukje Nederland Schoon. Dus laten we met zijn allen zorgen dat de aarde van plastic bevrijdt wordt!”
 
Meer watertappunten bij stations
Dit jaar opent NS in totaal nieuwe 200 watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. Maar liefst 90 procent van alle treinreizigers heeft de mogelijkheid om drinkwater voor onderweg te kunnen tappen. Op die manier draagt de vervoerder bij aan de afname van afval en duurzaam gebruik. De komende tijd verschijnen er ook watertappunten op meerdere plaatsen in Zeeland, waaronder in Goes en Middelburg. De NS werkt hiervoor samen met Evides Waterbedrijf. Het streven is dat er aan het eind van dit jaar bij ruim 200 stations nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0