Lifesaving een internationaal sportevenement op het badstrand in Vlissingen

Op het badstrand in Vlissingen zal 10 en 11 augustus 2019 de eerste editie van Lifesaving Event Flushing (LEF) een internationaal sportevenement van start gaan.

Het evenement is georganiseerd door de Dr. Stavermanbrigade uit Vlissingen en Olivier de Puit van Lifesavingshop in Oost-Souburg en Melvin Schot. Gedurende dit evenement strijden zo’n 60 atleten individueel en in teamverband tijdens twaalf verschillende disciplines. Deze disciplines vinden plaats op zowel het strand als in de zee. Het is een internationaal evenement met atleten uit o.a. België, Duitsland en Nederland.

Kustwachthelikopter rescue-oefening
Zaterdag duren de wedstrijden in het water en op het strand van 10.00 tot 17.00 uur. Rond 16.00 uur bezoeken de KNRM en de Kustwachthelikopter het evenement (onder voorbehoud) voor een search and rescue-oefening, waarbij een drenkeling van een reddingsvlot wordt gehesen en aan boord van een KNRM-boot gebracht wordt. Onder voorbehoud van noodoproepen.

Beachflags en Oceanman
Zondag zal het zwaarste onderdeel Oceanman plaatsvinden rond 13.00 uur. Het populairste onderdeel 'Beachflags' zal vlak erna te zien zijn, rond 13.45 uur. Tijdens deze spectaculaire afvalrace moeten deelnemers een stokje, een beachflag bemachtigen tot er één winnaar overblijft. Op het badstrand zullen zich naast de verschillende sportvelden en clubtenten ook springkussens, een stormbaan en enkele stands/kraampjes bevinden. Doel hiervan, naast vermaak, is het promoten van de voor velen nog onbekende Lifesaving Sport.

Organisatie
De organisatie is in handen van Lifesaving Shop en de Dr. A. Stavermanbrigade. Wedstrijdofficials en hoofdscheidsrechter komen van Reddingsbrigade Nederland. Onderdelen kunnen afgelast of verschoven worden op last van hoofdscheidsrechter.

Interview RTV Vlissingen
Afgelopen dinsdagmiddag 6 augustus hadden we namens RTV Vlissingen een kort interview met Olivier de Puit en Melvin Schot de organisatoren van dit evenement. De reportage is te zien via de link hieronder.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0