· 

Zeeuwen besteden het meest aan trouwpak

Rotterdam - Van alle bruidegommen van Nederland, zijn het de Zeeuwen die het jawoord geven in de duurste trouwpakken.

Een Zeeuwse bruidegom besteedt, met een budget van € 1.306, 34% meer dan landelijk gemiddeld. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde. Aan een bruidsjurk wordt desondanks meer besteedt: Zeeuwse bruiden leggen gemiddeld € 1.753 neer voor hun droomjurk. Dat is eveneens meer dan het landelijk gemiddelde van € 1.405.

Kwart van uitgaven bruiloft naar uiterlijk
Ongeveer een kwart van alle Zeeuwse uitgaven voor een bruiloft gaat naar het uiterlijk. Zeeuwen besteden met gemiddeld € 3.662 het meeste aan hun uiterlijk van heel Nederland. Een gemiddeld Nederlands bruidspaar besteedt € 3.096 aan onder meer de trouwjurk, het trouwpak, het bruidsboeket en de bruidsmake-up. Het totale trouwbudget van een Zeeuws koppel ligt rond het landelijk gemiddelde van € 14.585. Zeeuwen besteden gemiddeld namelijk € 14.613 aan hun trouwdag.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal over Zeeland op: https://www.theperfectwedding.nl/trouwplanning/budget

Reactie schrijven

Commentaren: 0