Visserijdagen Vlissingen, in en rond de Michiel de Ruyterhaven

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2019 organiseren de Vlissingse ondernemers rondom de Michiel de Ruyterhaven voor de tweede maal de Visserijdagen Vlissingen.

Dit jaar ligt de aandacht van het evenement niet alleen op de rijke historie van de Vlissingse visserij, maar wordt er ook veel aandacht aan het heden en de toekomst van de beroepsvisserij en sportvisserij geschonken. Op vrijdagavond beginnen de Visserijdagen met speciale proeverijen en vismenu’s van de plaatselijke horeca aangevuld met livemuziek vanaf 17:00 uur op diverse podia op de Nieuwendijk en Bellamypark.

 

Op zaterdag is er vanaf 10:00 uur een grote markt met oude ambachten en demonstraties van oude technieken, o.a. zeilmaken, netten boeten, touwsplitsen en knopen. Ook is er een film over de oude visserij gratis te bezoeken. Naast de markt liggen er diverse schepen in het water, om te bekijken, te bezoeken of voor een rondvaart. Uiteraard is er op de markt veel ruimte voor verse vis en proeverijen. Voor de jeugd wordt een cursus gegeven om krabbennetten te maken, waarna ze onder begeleiding zelf krabben kunnen gaan vangen. Ook zijn er rondom de haven diverse activiteiten voor de kleintjes te doen en te beleven.

 

Naast al het visgebeuren is er ook ruimte voor een gevarieerd aanbod van entertainment. Er zijn meerdere podia rond de jachthaven (de oude vissershaven) op de Nieuwendijk, Zeilmarkt, Bellamypark en Arsenaalplein, met optredens van diverse musici en koren.

 

VISSERIJDAGEN VLISSINGEN; vrijdag 16 augustus vanaf 17:00 uur en zaterdag augustus 2019 vanaf 10:00 uur; rondom de Michiel de Ruyterhaven in Vlissingen.

Gratis toegang

 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0