· 

Ook Maan en Roel van Velzen komen op 31 augustus naar Terneuzen

De landelijke viering van 75 jaar vrijheid, op 31 augustus in Terneuzen, wordt groot, dat is een ding dat zeker is.

De provincie Zeeland presenteerde dinsdag het programma. Koning, Koningin en Premier, maar ook internationale hoogwaardigheidsbekleders en bekende artiesten doen die dag Terneuzen aan. Vrijheidsplein
Op het Vrijheidsplein, is de hele dag muziek. Verschillende artiesten, waaronder Maan, Roel van Velzen en Lavinia Meijer, treden er op. Zij hebben zich de afgelopen jaren op verschillende momenten ingezet voor het thema vrijheid. Ook kun je genieten van Isabel Provoost en het duo JP & Lonneke de Klerk. 3FM DJ Frank van der Lende praat het programma aan elkaar.

Koning Willem-Alexander
In 2019 en 2020 herdenken en vieren we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Tijdens de start van deze viering, op 31 augustus, wordt ook stilgestaan bij de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde.Het programma van de Start viering 75 jaar vrijheid bestaat uit verschillende onderdelen, verspreid over diverse locaties in Terneuzen en momenten op de dag. Rond 15.30 uur wordt op het podium het lustrumjaar officieel geopend. Koning Willem-Alexander opent het jubileumjaar door aan de Schelde een belboei te luiden. Aansluitend is er een vloot- en vliegparade.  

Vrijheidsboulevard
Er is een Vrijheidsboulevard met verhalen over de bevrijding van Zuid-Nederland. Bioscoop CineCity is voor de gelegenheid omgedoopt tot Vrijheidshuis. Hier vinden de hele dag lezingen, (boek) presentaties en filmdocumentaires plaats.

Vertegenwoordigers en gasten
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn zaterdagmiddag 31 augustus aanwezig in Terneuzen. Ook minister Bijleveld van Defensie, en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn aanwezig. Voor de feestelijkheden zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van de landen die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. Kort voor 31 augustus zal bekend worden wie er in Terneuzen aanwezig zullen zijn.

Verkeer en organisatie
De organisatie van het evenement is in handen van Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gemeente Terneuzen en Provincie Zeeland. Het volledige programma is te vinden op www.vrijheid.nl. Het programma is vrij toegankelijk, maar het centrum van Terneuzen is op 31 augustus niet met de auto te bereiken. Ook zijn de parkeergarages Oostkolk en Theaterplein afgesloten. Op www.vrijheid.nl lees je hoe je de evenementenlocatie het best bereikt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0