Visserijdagen Vlissingen 2019 vertier voor jong en oud

Voor de tweede keer organiseerden de Vlissingse ondernemers afgelopen vrijdag en zaterdag de Visserijdagen Vlissingen rondom de Michiel de Ruyter haven.

Dit jaar ging de aandacht van het evenement niet alleen naar de rijke historie van de Vlissingse visserij, maar was er ook veel aandacht voor het heden en de toekomst van de beroepsvisserij en de sportvisserij. De vrijdagavond begon rond 17:00 uur met speciale proeverijen en vis menu’s van de plaatselijke horeca aangevuld met livemuziek op diverse podia’s aan de Nieuwendijk en het Bellamypark. Ondanks het matige zomerweer, er vielen geregeld regenbuien, trok het evenement weer honderden bezoekers.

Oude ambachten en demonstraties
Op zaterdag was er vanaf 10:00 uur een grote markt met oude ambachten en demonstraties van oude technieken, o.a. zeilmaken, netten boeten, touwsplitsen en knopen. Ook was er een film over de oude visserij te zien, naast de markt lagen er diverse schepen in het water, om te bekijken, te bezoeken of voor een rondvaart. Voor de jeugd werd een cursus gegeven om krabbennetten te maken, waarna ze onder begeleiding zelf krabben konden gaan vangen. Ook waren er rondom de haven diverse activiteiten voor de kleintjes.

Muziek en entertainment
Naast al het vis gebeuren was er ook ruimte voor een gevarieerd aanbod van entertainment. Er waren meerdere podia rond de jachthaven (de oude vissershaven) op de Nieuwendijk, Zeilmarkt, Bellamypark en Arsenaalplein, met optredens van diverse musici en koren.

Demonstratie Fly-Board Try & Fly
In de middag gaf Fly-Board Try & Fly een demonstratie Flyboarden van Ronny bader in de Michiel de Ruyterhaven.Tijdens het flyboarden sta je met twee voeten op een board waar via een 23 meter lange brandslang water naartoe gepompt wordt en daardoor kom je omhoog. Door een propeller wordt het water naar het board geblazen.De hoogte kan varieren van een halve tot wel 15 meter hoog.Het geheel ziet er science fictionachtig uit. 
   

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0