Vlissingse Zeezwemrace voorlaatste zwemtocht

De Vlissingse Zeezwemrace is jarenlang de laatste zwemtocht van het Zwemmen Langs Walcheren seizoen geweest.

Woensdagavond 21 augustus 2019 zou de afsluiting zijn van het seizoen maar er komt nog een zwemwedstrijd, de afgelaste race van Oostkapelle naar Domburg wordt volgende week woensdag gezwommen. Er waren voor de Vlissingse Zeezwemrace 236 aanmeldingen. De afstanden waren 1,85 kilometer (een zeemijl) en één kilometer. De start was om 19.00 uur op het strand bij Pier 7. De zwemmers gingen richting de voormalige Zeevaartschool waar het keerpunt was bij de jol van het Nederlandse Loodswezen en dan weer terug richting het Nollehoofd badstrand Pier 7. De weersomstandigheden waren woensdagavond uitstekend, en het publiek kon de zwemwedstrijd goed volgen vanaf het badstrand of vanaf de boulevard.

4 categorieën
Er waren 4 categorieën: dames junioren, dames senioren, heren junioren en heren senioren. De Zeeuws Vlaamse zwemster Simone de Rijcke uit Hulst heeft de Vlissingse Zeezwemrace gewonnen voor de dames senioren. En voor de dames junioren was dat Shanna Joppe uit Scherpenisse. En voor de heren senioren was de eerste plaats voor Timo Dinkelberg uit Rozenburg, en voor de junioren Sem Bonte uit Burg Haamstede. De volledige uitslagen van de Vlissingse Zeezwemrace 2019 staan hieronder online.

Uitslagen van de Vlissingse Zeezwemrace 2019

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0