Mode en lifestylewinkel Miller & Monroe gesloten wegens faillissement

Via een aangeplakt a viertje aan de etalageruit aan de Coosje Buskenstraat bedankt het Team Vlissingen de klanten voor de klandizie voor de afgelopen jaren.

Miller & Monroe is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele. De winkel in Vlissingen ging in september 2017 open nadat het moederbedrijf Vidrea Retail de winkel van Charles Vögele had overgenomen. Miller & Monroe is een keten modewinkels die sinds 2017 werd opgebouwd door de Amsterdamse modefamilie Hes, door overnames van failliete winkelketens als Charles Vögele. En na bijna 2 jaar is het nu ook afgelopen voor deze modeketen.

Vidrea Retail failliet verklaard
Het moederbedrijf van Miller & Monroe, Vidrea Retail, is eind juni 2019 door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf stelt dat het vooral in de problemen kwam door de financiële tegenslagen bij de Duitse tak, dat begin juni 170 Miller & Monroe-vestigingen moest sluiten.

 

 

Vijf winkels in Zeeland
In Zeeland heeft Miller & Monroe winkels in Goes, Vlissingen, Terneuzen, Hulst en Sluis. In totaal werken er 550 mensen bij Vidrea. De winkel in Vlissingen is gesloten sinds 1 juli 2019, en de website millerandmonroe.com staat offline. Een doorstart zit er niet voor de modeketen. Dat komt naar voren uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren, zo schrijft de website Retailtrends.nl. 

Geen reactie op doorstartplan
Of de winkels van Miller & Monroe ooit nog heropenen, is eveneens onzeker. Lex Hes (ceo) zegt nooit enige reactie op zijn doorstartplan te hebben gehad, wat volgens hem ook voor andere bieders geldt. “Zelfs deze week zijn er nog biedingen uitgebracht, maar is geen reactie ontvangen.” Hes zegt door verhuurders te worden benaderd die met hem door willen, maar de curatoren zouden dat blokkeren.

Modeketen Witteveen lijdt onder faillissement Miller & Monroe
De toekomst van modeketen Witteveen is na het faillissement van Vidrea Retail onzeker. “Witteveen heeft grote schade geleden door het faillissement”, zegt ceo Lex Hes van moederbedrijf Victory & Dreams tegenover RetailTrends. Witteveen valt onder een andere holding dan Miller & Monroe en is daarom niet failliet. In tegenstelling tot de filialen van Miller & Monroe, die sinds begin deze maand gesloten zijn, blijft Witteveen geopend. Of het einde voor die keten ook nadert, kan Hes niet met zekerheid zeggen. De formule heeft nog een vordering op Vidrea Retail. “We zijn op dit moment in gesprek met leveranciers om te kijken op welke wijze we Witteveen kunnen voortzetten.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0