Door geld weg te halen draait men Sail nu definitief de strot om

Dit laat Perspectief op Vlissingen (POV) weten via een bericht dat op Twitter is geplaatst.

“Vlissingen geeft 50K aan een film. Men zegt dat dit geld al begroot is. Men zegt niet dat het voor een ander doel begroot is. Dat doel was een Sail. B&W had weinig vertrouwen dat er ooit nog een Sail komt en door het geld weg te halen draait men Sail nu definitief de strot om”.

Vlissingen verleent steun aan film 'Slag om de Schelde'
De gemeente Vlissingen gaat steun verlenen aan de film 'de Slag om de Schelde'.
Het college draagt financieel en facilitair bij, omdat Vlissingen de hoofdrol in deze productie speelt. Het totale budget van de film is € 14 miljoen. Vlissingen draagt in 2019 € 50.000,- bij. Dit bedrag is al opgenomen in de begroting. De gemeente zal daarnaast in facilitaire zin medewerking verlenen bij het opnemen van de film op verschillende locaties in de stad.

Het verhaal van de 'Vergeten slag'
De gemeente wil een bijdrage verlenen aan het uit de vergetelheid halen van de bijna vergeten Slag om de Schelde, die 75 jaar geleden een grote rol heeft gespeeld in de strijd voor de vrijheid.

Unieke kans om Vlissingen op de kaart te zetten
Bovendien zal de film Vlissingen zo ook op een unieke manier internationaal op de kaart zetten. De film wordt gemaakt in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede en Veteranen (het Vfonds) in het kader van de 75 jaar Bevrijding Nederland. De film is volgens het fonds bij uitstek het middel om jongeren te vertellen over de geschiedenis en het verhaal van de 'Vergeten slag'.
  

Reactie schrijven

Commentaren: 0