NOS zendt herdenking Slag om de Schelde rechtstreeks uit

Dit jaar viert Nederland dat 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Zaterdag 31 augustus geeft koning Willem-Alexander in Terneuzen het startschot voor een reeks van vieringen en herdenkingen als daar de Slag om de Schelde wordt herdacht. De openingshandeling wordt verricht door koning Willem-Alexander, in aanwezigheid van premier Rutte. Met aandacht voor veteranen die Nederland hebben bevrijd en een verslag van de vlootschouw van marineschepen. Er zijn reportages en er is aandacht voor veteranen die Nederland hebben bevrijd.

Vlootschouw Vlissingen
Vlissingen beleeft weer een vlootschouw op zaterdag 31 augustus, te zien vanaf de boulevards Bankert, de Ruyter en de Groene Boulevard. Nu geen imposante zeilschepen maar wel enkele interessante marineschepen van de geallieerde landen die meedoen aan de nationale herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde. Rond het middaguur (exacte tijd is nog niet vrijgegeven) zullen de schepen in het zicht van de fotocamera's verschijnen alvorens ze oversteken naar Terneuzen. Een eresaluut aan Vlissingen dat beantwoord wordt door schietvereniging de Fles.

De NOS doet live verslag
De uitzending is ‘s middags van 14.30 tot 16.00 uur op NPO 1. 's Avonds wordt er nog een samenvatting uitgezonden van 19.03 tot 19.50 uur, eveneens op NPO 1. Beide programma's worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0