Speelwoud opent winkel voor duurzaam en educatief kinderspeelgoed

Wie op zoek is naar duurzaam en educatief kinderspeelgoed kan vanaf vandaag terecht bij Speelwoud in de Sint Jacobsstraat 24 in Vlissingen die afgelopen donderdag een feestelijke opening hield.

Het initiatief voor deze winkel is genomen vanuit zorginstelling MGB hulpverlening die in de Badhuisstraat in Vlissingen gevestigd is. Het is de eerste speelgoedwinkel in Zeeland waar duurzaam speelgoed verkocht wordt. Speelwoud is een winkel waar duurzaam en educatief kinderspeelgoed verkocht wordt, zegt Tabitha van Boxtel. “ Al het speelgoed in deze winkel is duurzaam en educatief, alles is verantwoord dus bijvoorbeeld het plastic speelgoed is allemaal biologisch afbreekbaar plastic of gerecycled. En sommige producten die verkocht worden steunen een goed doel in Afrika, waar bijvoorbeeld geen elektriciteit is, daar hebben we dan producten waar een percentage naar toe gaat.”

 

Bouwpakketjes 
In de winkel wordt een diversiteit van speelgoed en bijzondere spelletjes verkocht, die ze niet verkopen bij de reguliere speelgoedwinkels. “Het is net allemaal een beetje anders, de bouwpakketjes die we aanbieden werken op zon-energie. Ook zijn er leuke hoekjes in de winkel ingericht waar de kinderen kunnen spelen met het speelgoed wat gekocht kan worden, het is een soort beleving.” Als je de mooie ruim opgezette winkel binnenkomt, zie je een grote zandtafel staan waar bijvoorbeeld zandkastelen gebouwd kunnen worden. En kun je ook Quut strandspeelgoed kopen in allerlei vrolijke felle kleuren voor als je dagje naar het strand gaat.

 

Winkel & Werkplek

Speelwoud is een winkel, maar we willen de mensen ook de gelegenheid geven om vaardigheden op te doen. “Zoals bijvoorbeeld op het gebied van winkelvaardigheden, maar ook een stukje arbeidsmatige dagbesteding die combinatie wordt er gemaakt.” Aldus Tabitha van Boxtel. Speelwoud is de hele week open behalve op zondag en maandag.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0