Een vlootschouw die er niet kwam

In Terneuzen werd zaterdagmiddag 31 augustus de Slag om de Schelde herdacht.

Tijdens de herdenking was er ook een vlootschouw met marineschepen uit de landen die Nederland 75 jaar geleden bevrijdden.

Na de vlootschouw in Terneuzen vertrokken de meeste marineschepen weer, maar een aantal zette koers naar Vlissingen om daar nog enkele dagen te blijven. Waaronder de Amerikaanse torpedobootjager USS Ramage, mijnenjager HMS Grimsby (UK), Naaldwijk en de Zeefakkel van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis.

Vlootschouw Vlissingen afgelast
In Vlissingen zou ook een vlootschouw plaatsvinden tussen 12:00 en 13:00 uur, zie het artikel in de pzc, aan de vlootschouw was ook een fotowedstrijd gekoppeld. De vlootschouw in Vlissingen ging uiteindelijk niet door, dit tot grote teleurstelling van de bezoekers die hier speciaal voor naar Vlissingen waren gekomen. Via het radioprogramma Zegt u het maar van Omroep Zeeland van afgelopen maandag, gaf een beller ( dhr J.van Belzen) naar het programma aan, dat vrijdagmiddag 30 augustus bekend werd gemaakt dat om veiligheidsomstandigheden de vlootschouw niet door ging. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0